Obedience

Stoj, sedi, prostor, hop, počakaj, poleg, prinesi, išči……..te izraze pogosto slišimo na tečajih v pasjih šolah, na raznih pasjih tekmovanjih in na sprehodih z našimi štirinožnimi prijatelji.

V disciplini obedience za komunikacijo med vodnikom in psom uporabljamo prav te izraze. Če jih analiziramo in se vprašamo, od kod jih poznamo, se najpogosteje spomnimo na poslušnost. Obedience pa je splošno priznano mednarodno ime za poslušnost!

Obedience postavlja v ospredje dinamičnost, hitrost in pozornost, ki jo pes namenja vodniku tako, da skupaj tvorita harmonično ekipo. Učenje vedno temelji na igri in nagrajevanju ter s tem podpira dober odnos med lastnikom in psom. Hkrati pa psa naučimo, da mora vedno ostati pod nadzorom vodnika ter z njim ustvarjalno sodelovati. Vaje razstavimo na posamezne elemente, saj le tako psa postopoma pripravimo na vse večje zahtevnostne stopnje.

Obedience zahteva veliko potrpežljivosti in natančnosti, zato velja za eno izmed bolj zahtevnih disciplin. Toda doseganje rezultatov poplača ves vloženi trud, predvsem pa pomeni zabavo tako za vodnika kot tudi za njegovega štirinožnega prijatelja.

V ŠKD Emona tečaje obedienca ponujamo že od leta 2013 in izšolali smo že vrsto tekmovalcev ter novih inštruktorjev. Tečaje vodijo licencirani inštruktorji, ki so tudi sami aktivni tekmovalci. Več o disciplini pa si lahko preberete na naslednji povezavi: http://www.obedience-slovenia.eu/fci-obedience/

Vam športna poslušnost, pozornost in piljenje detajlov predstavljajo izziv? Potem je tečaj OB prav za vas! Zaželeno je le, da je pes sposoben delati v skupini ter da poznate osnove motivacije in učenja psa.

Termini treningov

15.03.2018 ob 17:00 uri